Домашня нуга з горіхами, цукром і білками

Як смачно зробити Домашня нуга з горіхами, цукром і білками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ось він я довгоочікуваний рецепт! Для нього вам знадобиться 2 головні речі – час і планетарний міксер. Так, без планетарника неможливо зробити нугу – ручний міксер просто не впорається з масою нуги. А час потрібний для того, щоб отримати правильну текстуру нуги. Вироби з цукрами – це завжди про час і ніяк інакше ☝️

Інгредієнти

1. Білки – 105г
2. Мигдаль – 200г
3. Фундук – 100г
4. Фісташка не смажена – 50г
5. Пекан – 60г
6. Цукор – 500г
7. Вода – 165г
8. Інвертний цукор – 265г
9. Глюкоза – 90г
10. Цукор для білків – 50г

Домашня нуга з горіхами, цукром і білками покроковий рецепт

1. Горіхи змішуємо. Підготуємо рамку 20х20х5 см – ставимо на силіконовий килимок, змастимо КРАПЛЕЮ масла і присыпем сумішшю цукрової пудри і крохмалю (співвідношення 1: 1) В сотейнику змішати цукор, глюкозу, інвертний цукор і воду. Спочатку на середньому вогні доводимо до повного розчинення цукру. Потім збільшуємо вогонь до високого і, помішуючи, доводимо до температури 152 градуса.
2. Поки сироп в сотейнику готується, то паралельно збиваємо білок з цукром до стану «пташиного дзьоба» (чи м’якою меренги – вже нічого не стікає, але і не міцні піки) Як тільки сироп став 152 градуси і білки готові, то включаємо планетарник на високу швидкість і тонкої, але впевненою цівкою, по краю чаші вводимо сироп.
3. Збиваємо насадкою віночок до тих пір, поки це може зробити планетарник. Як стало тяжко йому, то міняємо на насадку лопатку і продовжуємо збивати. Горіхи підігріваємо. Перевіряємо, чи готова нуга – вона пишна, ніжно-кремового відтінку, а коли ви розтягуєте між двох пальців краплю нуги, то нитки рвуться, а не тягнуться, як жвачка.
4. Як вийшло – час вводити горіхи. Вимикаємо міксер, вводимо гарячі горіхи і на min швидкості розподіляємо їх по всій масі. Перекладаємо скребком для тіста нугу у рамку. Розрівнюємо, потім злегка мочимо руки і ще раз розрівнюємо поверхню (руки повинні бути вологі, а не мокрі, зайва волога нам не потрібна!).
5. Присипаємо поверхню сумішшю пудри, крохмалю і залишаємо нашу нугу на 2-3 дні зріти. Потім нарізаємо нугу, знову обвалюємо в суміші пудри, крохмалю і даємо ще добу підсушитися нуге на решітці перед упаковкой.