Домашня шинка зі свинячої рульки рулетом

Домашня шинка зі свинячої рульки рулетом простий рецепт.

Інгредієнти

Свиняча рулька – 1200 кг
Сіль 18г 50/50 (9г сіль нитритная 0,6 % і 9г сіль кухонна)
Цукор – 5г
Мелений чорний перець – 1 р
Сушений часник – 1,5 р
Суха аджика – 1 ч. л.
Вода крижана – 100 мл

Домашня шинка зі свинячої рульки рулетом покроковий рецепт

1. Рульку добре промити, обсушити. Вирізати кістка не пошкодивши шкіру. Відокремити м’ясо від кістки. М’ясо нарізати невеликими шматочками. М’ясо і шкуру перекласти в миску. Додати поварену і нитритную сіль, Цукор, чорний мелений перець, часник сушений, суху аджику і крижану воду.
2. Добре перемішуємо, 5-7 хвилин. Прибрати в холодильник на 24 години. У шкіру набити м’ясо, Намагайтеся, щоб не було порожнеч. Загорнути в харчову плівку, надаючи форму рулету. Відправити рульку на 12 годин у холодильник для ферментації. Можна прискорити процес приготування: м’ясо укласти відразу в шкуру.

3. Дістати рульку з холодильника і залишити на 3 години для отепленія. Разместитьм термощуп в рульку для відстеження температури. Відправити в духовку, готувати при 80°С.
4. Готувати до досягнення температури всередині батона +55°С. Далі ставимо на дно духовки піддон з гарячою водою і готуємо до досягнення температури всередині батона +70°С…+72°С. У мене пішло 3,5 часа.

5. Після варіння, рульку необхідно охолодити в холодній воді (з верху накривала тарілкою, щоб вся рулька була під водою). Можна і під проточною водою. Залишити на 20-30 минут.

6. Прибрати плівку, протерти рульку паперовим рушником. Загорнути в пергаментний папір. Прибрати в холодильник на 12 годин. Як же це смачно. Спробуйте приготувати. Впевнена, вам сподобається. Приємного апетиту! До зустрічі у нових рецептах.