Дріжджові пишні булочки в духовці на молоці

Такі булочки зможе приготувати кожен. Дріжджові пишні булочки в духовці на молоці простий рецепт.

Інгредієнти

Тепле молоко 450 мл
Дріжджі 10 г
Сіль – 1 ч. л.
Цукор – 3 ст. л.
Яйця – 2 шт.
Вершкове масло – 50 г
Розпушувач 8 р
Оцет – 1 ст. л.
Борошно – 750 р

Для скоринки:
1 яйце
Молоко – 2 ст. л

Для прикраси:
Кунжут

Дріжджові пишні булочки в духовці на молоці покроковий рецепт

1. У миску налити тепле молоко. Додати дріжджі, цукор і сіль. Перемішати. Додати яйця, розтоплене вершкове. Перемішати. Додати розпушувач і оцет. Перемешать.

2. Просіяти борошно. Добре перемішати. Стіл змастити маслом, викласти тісто. Добре пом’яти руками. Залишити підходити приблизно на 1 годину. Стіл посипати борошном, викласти тісто. Розділити на 2 части.
3. Кожну частину ще на 8 частин. Сформувати булочки і викласти на деко, застелений пергаментним папером. Булочки накрити рушником і залишити на 20 минут.

4. У мисці змішайте 1 яйце і 2 столові ложки молока. Змастити булочки яєчної сумішшю. Зверху посипати кунжутом.

5. Випікати в попередньо розігрітій до 180°C духовці 20-25 хвилин. Час і температуру регулюйте виходячи з вашої духовки. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇