Це найпростіший рецепт зефіру, без заморочок і термометра. Ідеально збивається ручним міксером. Як зробити Малиновий зефір на агар агарі в домашніх умовах рецепт простий.
Інгредієнти
На відео я готую подвійну порцію , рецепт на 8-10 здвоєних зефирок.
Насадки : 9FT і M2D
125 грам рідкого пюре
75 грам води
6 грам агар агару (якщо не дійшли до магазину для кондитерів , у супермаркеті підійде агар агар марки сто пудів)
180 грам цукру для сиропу
60 грам цукру для меренги
60 грамів білка (приблизно 2 білка)
Малиновий зефір на агар агарі в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Спочатку збиваємо білки з цукром і дрібкою лимонної кислоти. Збиваємо до щільних пік. Відставляємо і відразу готуємо сироп (10 хвилин білки чекають, довше вже можуть втратити свою легкість) Для сиропу пюре , воду, цукор і агар агар змішуємо і кип’ятимо на середньому вогні.
Каструлю беріть маленьку, але високу, маса піниться. Перші 2-3 хвилини маса схожа на рідкий сироп з піною, потім поступово починає густіти, добре перемішуємо лопаткою. Загальний час кипіння приблизно 7-10 хвилин, сироп повинен стати вируюче варення і стікати «сопельками » з лопатки.
2. Вливаємо поступово сироп в білки і збиваємо. Маса збільшується в розмірах, стає все густішим і густішим. Як тільки маса стала накручуватися на віночки і малювати за собою доріжку , яка тримає форму можемо зупинитися і перевірити, якщо маса тримається на віночку – готово. Найголовніше – це швидко отсадить.
3. Якщо готуєте перший раз, розкладіть відразу всю масу в мішки, не залишайте остигати в чаші, зефір швидко схопиться прямо в ній. Не обов’язково робити порційні зефірки. Можна викласти масу у форму і порізати після стабілізації. Якщо раптом щось пішло не так і рідка маса – також просто виливаємо у форму (не викидаємо) і після режем.
4. Буде пастила 👌😁 -пюре можна брати будь-який, навіть яблучне дитяче. Також відмінний аромат дає цедра лимона або апельсина. -з добавок у зефір можна покласти горішки, кокосову стружку або подрібнений шоколад. -відсаджуємо на папір /силіконовий килимок. – сушимо при кімнатній температурі, духовка нам не нужна.
Відео рецепт 👇