Медово карамельні коржі для торта

Як смачно зробити Медово карамельні коржі для торта Медовика простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Медові коржі – просто казка! Легкі в роботі, ніжні і дуже ароматні! До таких коржам підійде абсолютно будь-який крем: масляний зі згущеним молоком, збита сметана з цукровою пудрою, заварний сметанний крем (в моєму попередньому рецепті з морквяним тортом), будь -! – – – – – –

Інгредієнти

РЕЦЕПТ на 6 тонких коржів 22 см діаметром (у мене на відео теж їх 6, але вони пишні, я цей свій рецепт збільшувала в 1.5 рази)

460 г борошна
100 г слив масла
100 г меду
2 яйця
200 р цукру
2 ч. л. соди

Медово карамельні коржі для торта покроковий рецепт

1. Поставити каструльку на вогонь, на водяну баню (можна на сковорідку з водою), викласти масло і мед, заважати поки повністю не розтопиться масло. Далі додати соду і не перестаючи заважати (7-9 хвилин) довести масу до красивого карамельного цвета.
2. Зняти з водяної бані, остудити при кімнатній температурі до злегка теплого стану. ⠀ В чаші міксера збити яйце, додати цукор і збити разом до пишної маси (5-7 хвилин). ⠀ Далі вже пристывшую медову масу викласти яєчну масу, перемішати. ⠀
3. Додати просіяне борошно і замісити тісто. Спочатку тісто буде липким, викласти його на присипаний борошном стіл і замісити .Борошно додавати щоб не забити тісто. Має вийти м’яке, ніжне тісто. ⠀
4. Розділити тісто на 6 частин. Далі на присипаних борошном аркушах пергаменту розкачати 6 коржів. Якщо тісто липне до качалку, присипати тісто і борошном качалку! ⠀ Перед випіканням коржі проткнути вилкой.

5. Випікати при 180 С 3-7 хв до красивого рум’яного кольору. ⠀ Ще на гарячі коржі покласти тарілку потрібного діаметру і обрізати краю. Обрізки залишити для крошки.