Меренговый рулет без цукру з ягідним конфі

Чесно, показуючи цей рулет, я була впевнена, що він не викличе особливого інтересу, адже це десерт не для широкої аудиторії😊 Як зробити Меренговый рулет без цукру з ягідним конфі рецепт простий. Але серед вас виявилося дуже багато таких же кондитерів, як і я, які майже не вживають цукор. І по вашому запиту я ділюся рецептом:

Інгредієнти

Калорійність на 100гр близько 110ккал, можете їсти відразу пару шматочків❤️😊

ДЛЯ КОРЖА:
Білки – 5 шт. (С1)
Эритрит – 90гр
Сіль – щіпка
Лимонна кислота – щіпка
Кукурудзяний крохмаль – 13гр

ДЛЯ КРЕМУ
Рікотта лайт – 180гр.
Сир пастоподібний або будь сир на ваш смак, ретельно пробитий блендером для виключення крупинок – 100 гр.
Фіт парад або подібний підсолоджувач – за смаком (у мене було 4 мірні ложки Фитпарада №10)

ДЛЯ БРУСНИЧНОГО КОНФІ
Брусниця заморожена – 200гр.
Кукурудзяний крохмаль – 7 гр.
Підсолоджувач за смаком (у мене 5 мірних ложок Фитпарада)

Меренговый рулет без цукру з ягідним конфі покроковий рецепт

1. ДЛЯ КОРЖА:
Білки з сіллю почати збивати на середній швидкості міксера до легкої піни, схожою на пивну. Тонкою цівкою всипати эритрит, додати лимонну кислоту і збільшити швидкість до максимальної. Збити меренгу до стійких піків, потім покласти крохмаль і знову збити її на високій швидкості протягом 5-10 секунд. Викласти меренгу на тефлоновий килимок шаром товщиною близько 2 см і поставити в розігріту до 150° духовку на 25-30 хвилин. Готовий корж дістати, остудити протягом 5-10 хвилин, перевернути на іншу сторону (це можна зробити, накривши корж листом пергаменту і перевернути, уклавши його на цей лист).

2. ДЛЯ КРЕМУ
Збити всі інгредієнти до пишноти й однорідності на високій швидкості міксера (протягом 30-40 секунд).

3. ДЛЯ БРУСНИЧНОГО КОНФ.
Брусницю З’єднати з підсолоджувачем і на середньому вогні довести до кипіння. Крохмаль розвести в невеликій кількості води і влити в киплячі ягоди. Варити хвилину, зняти з вогню, накрити харчовою плівкою «в контакт» і повністю остудити. ⠀ На меренговый корж викласти крем, конфі і скрутити його в рулет. Стабілізувати в холодильнику 5-6 часов.