Муссовый торт Яблучний крамбл з карамельним мусом

Сьогодні готуємо Муссовый торт Яблучний крамбл з карамельним мусом рецепт простий, складається з мигдального бісквіта, яблучного компоті, карамельного мусу і хрусткою крихти!

Інгредієнти

Інгредієнти на торт 18 на 18 см (висота 5 см)
мигдальний бісквіт:
мигдальна борошно 35 р
борошно 15 р
цукрова пудра 35 р
білок 2 шт
цукор коричневий 40 г (білий)

яблучне компоті (краще зробити подвійну порцію 🙂

яблука 250 г(вага без шкірки і серцевин)
цукор 10 р
кориця 1/3 ч. л
вода 75 р
крохмаль 4 р
желатин-3 г(220 bl)
вода 18 р

крамбл:
борошно 45 р
цукор 45 р
вершкове масло 45 р

мус:
желатин 6 г(220 bl)
вода 36 р
цукор 70 г
жовток 3 шт
молоко 150 г
вершки 33% 375 г

Муссовый торт Яблучний крамбл з карамельним мусом покроковий рецепт

1. Бісквіт. Змішати борошно, мигдалеву борошно і цукрову пудру. В окремій чашці збити білки з цукром до твердих піків. Акуратно змішати обидві маси. Викласти тісто на килимок за розміром форми. Випікати при температурі 170 градусів 15 хвилин. Готовий бісквіт трохи остудити і змішати вирізати формою. Яблучне компоті. Желатин замочити в холодній воді на 10 хвилин. Яблука очистити і нарізати дрібними кубиками. У сотейнику змішати яблук, цукор, корицю і воду (залишити 1 ст. л крохмалю) яблука і тушкувати на повільному вогні до мягкости.

2. Відкласти 1/3 частина яблук, решту пюрировать блендером. До пюре додати крохмаль, розведений у воді і варити 1 хвилину після кипіння. Пюре трохи остудити, потім додати набряклий желатин і шматочки яблук. Готове компоті вилити в рамку поверх бісквіта. Форму поставити в морозилку на 30 хвилин. Крамбл. В чаші блендера змішати борошно, цукор і вершкове масло до об’єднання. Тісто загорнути в плівку і покласти в морозилку на 30 минут.

3. Холодне тісто натерти на крупній тертці і випікати при 170 градусах близько 10 хвилин. Готовий крамбл остудити і поламати руками. Мус. Желатин замочити у воді. Жовтки змішати з 1 ст. л цукру(від загальної кількості) і відкласти в сторону. Інший цукор перекласти в сотейник і розтопити до карамельного кольору на повільному огне.

4. Потім акуратно влити гаряче молоко, довести до кипіння і тонкою цівкою влити до жовтків. Далі повернути масу в сотейник і на повільному вогні, при постійному помішуванні, довести до кипения.