Як зробити Нарізний батон в духовці домашній рецепт простий 🥖 БЕЗ ЗАМОРОЧОК 🍞 266 ккал/100 гр.
Інгредієнти
КБЖУ на 100 гр
266/6,3/6,5/44
Вага ~ 530 гр
Мука пшенична вищий сорт 350 гр
Олія соняшникова 30 гр
Вода тепла 210 гр
Дріжджі сухі 5 гр
Сіль, цукор за 1 год л
Воду і масло написала в грамах, тому-що все зважувала на вагах. Щоб хліб вийшов обов’язково все зважуйте! І обов’язково просеивайте борошно.
Нарізний батон у духовці домашній покроковий рецепт
1. Отже, у просіяне борошно додаємо всі інгредієнти перемішуємо. Краще це робити в рукавичці, до неї менше прилипає. Замішуємо тісто близько 5 хвилин, викладаємо в змащену маслом миску, накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце хвилин на 30-40, щоб воно збільшилося в об’ємі щонайменше у 2,5 раза.
2. Викладаємо тісто на робочу поверхню і робимо так, як показано на відео. Спочатку розминаємо його, потім згортаємо в рулет, збираємо рулет і знову розминаємо. Надаємо форму майбутнього хліба(це може бути будь-яка форма) і залишаємо знову під плівкою, він повинен знову увеличится.
3. Робимо надрізи і присипаємо борошном. Потім випікаємо хліб в духовці при 180 гр близько 35-40 хвилин! Важливо: коли ви дістанете хліб з духовки він буде дубовий. Скоринка і все таке. Не переживайте! Дайте хлебушку охолонути! Якщо не хочете хрустка кірку то можна накрити полотенцем.
Відео рецепт 👇