Як зробити смачне пісочне тістечко з ягідним пюре і крем ганашем рецепт простий. Сьогодні ділюся рецептом приголомшливого тарта! ⠀ Ці маленькі тістечка завжди актуальні! Влітку їх можна робити з ягодами і фруктами, головне підібрати смакове поєднання 👍 В цьому десерті завжди можна реалізувати свої фантазії! ⠀ Для основу я взяла пісочне тісто шаблі бретон! Воно має дуже ніжну текстуру і випічка виходить розсипчастою!
Інгредієнти
Вершкове масло – 100г
Цукрова пудра – 90 р
Жовтки – 35 р
Борошно – 140 р
Розпушувач – 5 р
⠀
Конфі:
ягід Пюре – 150 г
Цукор – 30 г
Пектин – 4 р
Сік лайма, лимона – 5 р
⠀
Крем ганаш.
листової Желатин – 5 г
Шоколад білий – 160 р
ягід Пюре – 40 г
Вершково – сирний сир – 40 г
Вершки 35 % – 150 г + 50 г
Пісочне тістечко з ягідним пюре і крем ганашем покроковий рецепт
1. Розминаємо м’яке вершкове масло і додаємо цукрову пудру. Додаємо жовтки і 1/2 сухих інгредієнтів, перемішуємо і вводимо другу частину. Розминаємо тісто в пласт товщиною 1 см, вирівнюємо і прибираємо в холодильник на 2 години. Дістаємо і розкачує тісто, вирізаємо кола. Деко застеляємо папером для випічки викладаємо заготовки і випікаємо при температурі 160° приблизно 15-20 хв. Після випікання я трохи обрізала края.
2. Конфі:
Беремо ягоди (у мене малина і лохина), подрібнюємо їх у блендері. Я ще пропустила через сито, щоб позбутися від дрібних кісточок.
Цукор змішуємо з пектином. Пюре прогріваємо до 40° і дощем всипаємо цукор з пектином, помішуючи доводимо пюре до перших пухирців. Знімаємо з вогню, додаємо сік лимона і охолоджуємо, накривши плівкою в контакт.
Беремо ягоди (у мене малина і лохина), подрібнюємо їх у блендері. Я ще пропустила через сито, щоб позбутися від дрібних кісточок.
Цукор змішуємо з пектином. Пюре прогріваємо до 40° і дощем всипаємо цукор з пектином, помішуючи доводимо пюре до перших пухирців. Знімаємо з вогню, додаємо сік лимона і охолоджуємо, накривши плівкою в контакт.
3. Крем ганаш.
Желатин замочуємо в холодній воді. Вершки ( 150г) прогріваємо до 60°, розчиняємо в них желатин. Шоколад розтоплюємо імпульсами в мікрохвильовці і вливаємо на нього вершки. Додаємо сюди сир і ягід пюре ( вони повинні бути кімнатної температури), пробиваємо блендером! Охолоджуємо цю смесь до 40° і додаємо 50 г вершків, ще раз пробиваємо блендером. Накриваємо плівкою в контакт і відправляємо в холодильник на 8 год для стабілізації! ( робимо його заздалегідь, враховуючи стабілізацію). Перед застосуванням збиваємо крем міксером! (я ще додала при збиванні пасту праліне).
Желатин замочуємо в холодній воді. Вершки ( 150г) прогріваємо до 60°, розчиняємо в них желатин. Шоколад розтоплюємо імпульсами в мікрохвильовці і вливаємо на нього вершки. Додаємо сюди сир і ягід пюре ( вони повинні бути кімнатної температури), пробиваємо блендером! Охолоджуємо цю смесь до 40° і додаємо 50 г вершків, ще раз пробиваємо блендером. Накриваємо плівкою в контакт і відправляємо в холодильник на 8 год для стабілізації! ( робимо його заздалегідь, враховуючи стабілізацію). Перед застосуванням збиваємо крем міксером! (я ще додала при збиванні пасту праліне).
4. Збірка:
За допомогою кондитерського мішка наносимо крем, в центр – конфі, а зверху викладаємо інжир! Інжир я карамелизировала!
За допомогою кондитерського мішка наносимо крем, в центр – конфі, а зверху викладаємо інжир! Інжир я карамелизировала!
Відео рецепт 👇