Пиріг сметанник з основою з печива з випічкою в духовці простий рецепт. Який за смаком не поступається чізкейк! Опишу все детально, щоб у вас точно все вийшло, отже, інгредієнти:
Інгредієнти
Для основи
• пісочне печиво 250г
• вершкове масло-100г
⠀
Начинка:
• сметана-500г
• яйця 3шт
• цукор +-80г (регулюйте за смаком)
• ванільний цукор за бажанням 1 ч. л
• борошно АБО крохмаль 2ст.л
⠀
Розмір форми від 18 до 20см
Пиріг сметанник з основою з печива з випічкою в духовці покроковий рецепт
1. печиво Подрібнюємо в крихту будь-яким зручним способом, додаємо до нього розтоплене вершкове масло. ⠀ Форми відвертаємо фольгою (краще в 2 шари) і формуємо основу з бортика (не менше 5 см) за допомогою склянки – це зробити дуже просто! Відправляємо в холодильник. ⠀
2. Змішуємо сметану і яйця, додаємо цукор і борошно, перемішуємо до однорідності. ⠀ Обов’язково ❗️Поставте форму на деко або решітку, тільки потім заливається сметанную масу до основи, інакше при перенесенні у вас все зламається і витече. ⠀
3. Відправляємо в духовку при 170гр на 35-40 хвилин (у мене режим конвекції). ⠀ Дайте сметаннику охолонути при кімнатній температурі, якщо це можливо відправте в холодильник на 5-6 годин 😄 – так сметанник за консистенцією буде дуже схожий на чизкейк.
Відео рецепт 👇