Пиріг тарт з цвітною капустою, вершками та сиром

Улюблене тісто з пармезаном з моєї Книги творить чудеса в компанії з будь-якими овочами) особливо з такими ніжними, як цвітна капуста. А щоб було не нудно до капусті я додала маленький шматочок сиру з блакитною цвіллю. Брі, какмамбер, горгонзола теж відмінно підійдуть)головне, не переборщити, додати пікантності і благородства))) Смачно і в гарячому і в холодному вигляді. Як зробити Пиріг тарт з цвітною капустою, вершками та сиром рецепт простий.

Інгредієнти

На тарт 18-20 см

90 гр холодного вершкового масла
150 гр пшеничного борошна в/с
50 гр пармезану
1 яєчний жовток
20 мл холодної води
1/4 чл солі

Начинка
400-500 гр цвітної капусти
2 яйця
100 мл вершків 33% жирності
30 гр сиру з цвіллю
Сіль, перець, мускатний горіх за смаком

Пиріг тарт з цвітною капустою, вершками та сиром покроковий рецепт

1. Пармезан натерти на дрібній тертці, змішати з борошном і сіллю. Додати масло шматочками, порубати в крихту. Влити воду і жовток. Швидко замісити тісто, обернути плівкою і прибрати в холодильник на 30-60 мин.
2. Капусту розібрати на дрібні суцвіття і відварити в киплячій воді 3-5 хв до м’якості. Яйця змішати з вершками віночком, приправити сіллю, перцем і мускатним орехом.

3. Охолоджене тісто розкачати товщиною 3-5 мм, викласти в підготовлену форму, обрізати зайве. Викласти на тісто капусту, залити яєчно-вершковою сумішшю, покришити зверху сир. Випікати при 180 гр 40 хв. Приємного апетиту)))