Пиріг ватрушка з сиром і черешнею в духовці

Сьогодні даю рецепт пирога – ватрушки з черешнею. Сир – моя слабкість. Пиріг ватрушка з сиром і черешнею в духовці простий рецепт. Сирники, запіканки (до речі, в блозі є рецепт найкращої запіканки в світі, повірте, точно кращої) – це те, що я могла б є постійно. На сніданок, обід і вечерю. Ось цей рецепт – якраз цей випадок. Так що готуємо!
Після поїдання в натуральному вигляді, це найпоширеніший спосіб використовувати безліч фруктів і ягід. Особливо коли матінка-дача народила полуницю відрами, або в магазині приємна ціна на абрикоси. Я скупився і набираю багато, якщо знаходжу гарні фрукти.

Так які ж пироги найчастіше печуться? Я думаю, що ті, які всі називають галетами. Бризі, фонсе, рубане пісочне, пісочне на рослинному маслі, прісне здобне, терті пироги або крамбл. Видів досить. Перші відрізняються рецептурами, розміром шматочків масла і, власне, виглядом масла. Прісне здобне більш вологе і містить менше масла, як додатковий інгредієнт в ньому йде хороша сметана. Терті і крошковые пироги взагалі займають перше місце по швидкості виготовлення.

Як вибрати? По смаку, любові і звичкою 😊 вони всі хороші. Рецептури дивимося за складом і визначаємо, яке тісто буде щільніше, яке більш розсипчасте. За це відповідає кількість вологи і яйцепродукти. Білки ущільнюють тісто, жовтки роблять більш розсипчастим, а варені жовтки взагалі самим-самим ніжним. Немає вологи, крім жовтків, значить тісто дуже ніжне. Багато вологи, як в прісному сдобном, значить витримає багато вологою начинки. Для крошкового пирога вибираємо смачне масло і відповідну горіхову борошно.

Інгредієнти

Для тесту:
Борошно 300 гр
Вершкове масло 150 гр
Цукор 50 гр
Сіль щіпка
Сода 0,5 год л

Для сирного шару:
Сир- 500 гр
Яйця 3 шт
Цукор 100 гр
Ванільний цукор

Для черешневого шару:
Черешня 300 гр (250 без кісточки)
Цукор 50 гр
Крохмаль 5 гр

Розраховане на форму діаметром 18 див

Пиріг ватрушка з сиром і черешнею в духовці покроковий рецепт

1. Для початку готуємо тісто. Змішуємо в мисці всі інгредієнти, крім олії. Холодне вершкове масло натираємо на тертці. Можна перед цим закинути його в заморозку на 10-15 хвилин. Додаємо його до решти інгредієнтів і перетираємо їх руками. Робимо це швидко, щоб масло не почало танути і прилипати до рук. По консистенції маса повинна бути як песок.
2. При стисненні тримати форму, але при торканні розсипатися. Ховаємо тісто в холодильник. ⠀ За цей час готуємо сир і черешню. Сир разом з цукром, ваніллю і яйцями просто перебиваємо блендером. ⠀ Черешню чистимо від кісточки і проварюємо з цукром на повільному вогні. Так вона пустить сік і буде вариться у власному соку.
3. Коли вона стане м’якше, але ще буде тримати форму – загущаем крохмалем. (Крохмаль розвести в холодній!!!! воді, до стану кашки і заливаємо в нашу черешню, постійно помішуючи). ⠀ Форму для випікання простилаем пергаментом і викладаємо велику частину нашого теста.
4. Акуратно тромбуем його рукою. Зверху виливаємо сир і запікаємо при 180 приблизно 20-30 хвилин. Нам потрібно щоб сир взявся кіркою. Дістаємо наш майбутній пиріг і зверху викладаємо черешню, а зверху черешні – інше тесто.
5. Знову запікаємо ще близько 20 хвилин. Дістаємо пиріг з духовки, охолоджуємо і даємо стабілізуватися в холодильнику ніч. Вранці дістаємо з форми і наслаждаемся.