Як зробити Різдвяні пряники з айсингом рецепт простий в духовці. За багато років я вже перепекла стільки пряників 🙈, і найулюбленіший рецепт Ginger bread у мене є на сторінці. Але в минулому році спробувала цей варіант – зі сторінки Енді Шеф, і вони теж просто супер! До речі, в них не використовується мед 🍯 Спосіб приготування нагадав мені Архангельські козуля, які теж готують на жженке.
Інгредієнти
Тісто:
•Цукор – 200 г
•Вода – 175 р
•Масло вершкове 82,5% – 90 р
•Прянощі – 2,5 р
•Сіль – 2,5 р
•Сода – 2,5 р
•Жовток — 10 г (половина жовтка)
•Борошно пшеничне – 340 р
айсинг на альбумине:
•5 г сухого білка (альбуміну)
•25 г теплої води
•150 г цукрової пудри.
Різдвяні пряники з айсингом покроковий рецепт
1. Тісто: У каструлю з товстим дном (~3 л) насипати цукор. На нагріві трохи нижче середнього розтопити цукор (суха карамель). Паралельно довести до кипіння воду. Влити окріп в кілька прийомів карамель, перемішати. В отриманий сироп додати вершкове масло, перемішати до розчинення. Всипати сіль, соду, прянощі. Суміш почне пінитися, помішувати. Перелити масу в миску, додати 80 г борошна з загального обсягу, перемешать.
2. Додати жовток, перемішати. Всипати решту борошна, замісити м’яке тісто. Воно може бути липким, але після охолодження ущільниться і стане легким у розминці, борошно не додавати. Загорнути тісто у харчову плівку, прибрати в холодильник на 4 години (можна і на пару діб). ⠀ Охолоджене тісто розкачати до товщини 4-5 мм, вирубками вирізати пряники. ⠀
3. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці, на режимі верх-низ близько 9-12 хвилин. Пряники помітно роздуються. Важливо не пересушити – після випікання вони повинні бути трохи м’якими на дотик. ⠀ Дати прямим ділянкам охолонути на деку ~ 1 хвилину, потім лопаткою перевернути їх, щоб поверхня була більш плоскою. Через 5 хвилин прибрати в контейнер. ⠀ Прикрасити за желанию.
4. Я робила айсинг на альбумине:
Альбумін залити теплою водою (35-37 градусів), залишити на 20-25 хв. З’єднуємо білок і пудру, збиваємо міксером до піків близько 7-10 хв. Додаємо барвники, розміщуємо по пакетиках, украшаем.
Альбумін залити теплою водою (35-37 градусів), залишити на 20-25 хв. З’єднуємо білок і пудру, збиваємо міксером до піків близько 7-10 хв. Додаємо барвники, розміщуємо по пакетиках, украшаем.
Відео рецепт 👇