Різотто з грибами на грибному бульйоні

Як зробити Різотто з грибами на грибному бульйоні рецепт простий 🍚 Чому бульйон обов’язковий інгредієнт для різотто? Тому що рис вбирає в себе аромати, тому різотто з грибами на грибному бульйоні ми отримаємо грибний аромат в квадраті! А рецепт бульйону вам також стане в нагоді для ваших грибних супчиків. В даному випадку я прописую вам варіант з сухими грибами, щоб повторити рецепт зі свіжими (якими!) потрібно точно слідувати рецептом, враховуючи, що 10г сухих грибів це 100г свіжих і крок за замовчуванням, зрозуміло, можна опустити.

Інгредієнти

Для грибного бульйону:
•10г сухих грибів
•1,5 л води
•цибуля
•морква
•селера (за бажанням)
•біле сухе вино (за бажанням)
•оливкова олія
•сіль

Для різотто:
•280г рису (у мене сорт карнаролі)
•30г сухих грибів
•біле сухе вино
•1 маленька цибулина або цибулю-шалот
•оливкова олія
•кубик вершкового масла
•тертий сир або подрібнені петрушка для подачі

Різотто з грибами на грибному бульйоні покроковий рецепт

1. Для бульйону: гриби добре промити і замочити у воді мінімум на годину. Цибулю, моркву, селеру крупно нарізати і обсмажити в каструлі на оливковій олії разом з грибами. Скропити вином і випарувати алкоголь. Залити водою, в якій замочували гриби і варити на невеликому вогні після закипання близько 40 минут.
2. Посолити. Для різотто: цибулину дрібно нарізати і обсмажити в каструлі на оливковій олії. Додати рис і обсмажити пару хвилин. Скропити вином і випарувати алкоголь. Додати пару ополоників киплячого бульйону до рису, коли рис вбере рідину, додати ще. І так до готовності рису (як правило, 15-17 хвилин).

3. На половині готовності рису додати гриби. *За бажанням гриби можна попередньо посмажити на сковороді. Вимкнути вогонь, додати вершкове масло і дати відпочити під кришкою 3-5 хвилин. При подачі посипати тертим сиром або подрібненою петрушкой.