Шоколадний кекс з кабачків в духовці простий рецепт. Поки інші готують шарлотку… Я пропоную вам, нарешті, розпрощатися з кабачками! Та таким смачним способом, що навіть діти зажадають добавку 🤤… Навіть якщо раніше кабачок бачити не могли. Овоч у цьому кексі зовсім не відчувається, проте саме він дає соковиту і вологу текстуру!
Інгредієнти
на 2 форми 18*6 см
100 г яєць
85 г цукру
115 г кабачка
120 г пшеничного борошна
20 г горіхової борошна (арахісова або мигдальний)
7 г какао-порошку
4 г розпушувача
80 г рослинного масла нейтрального
Шоколадний кекс з кабачків в духовці покроковий рецепт
1. Форми застелити пергаментом. Всі продукти – кімнатної температури (20-28С). Змішати в окремому посуді обидва види борошна, розпушувач, какао-порошок. Перемішати віночком, якщо какао скомковалось – просіяти через сито.
2. Кабачок очистити від шкірки, натерти на дрібній тертці, якщо утворилася рідина – не зливати, використовувати разом з рідиною. Злегка збити яйця з цукром до легкої піни, тут я скористалася своєю кухонною машиною. Додати кабачок натертий разом з рідиною, перемешать.
3. Ввести сухі інгредієнти, перемішати тільки до зволоження муки. Додати рослинне масло, перемішати до гладкої блискучої емульсії. Перелити в підготовлені формы.
4. Випікати при 170С близько 15-20 хв, потім зменшити до 140-150С, допекти до сухої палички. Дістати з форми, остудити. Якщо будете покривати глазур’ю – то охолодити 10-12 годин у холодильнику або підморозити 2-3 години в морозильнике.
Відео рецепт 👇