Шоколадний муссовый торт з бісквітом

Найбільший шоколадний десерт. Готуємо Шоколадний муссовый торт з бісквітом простий рецепт. Цей торт готується досить просто, але безумовно підкорить шанувальників шоколаду. Безпрограшне поєднання смаків – шоколад + свіжа полуниця. Як візуально, так і за смаковими якостями. Справжнє шоколадне блаженство!

Інгредієнти

на торт діаметром 18см

Шоколадний бісквіт:
2 яйця
80 г цукру
60 г борошна
10 г какао-порошку
5 г розпушувача
40 г вершкового масла
40 г молока
40 г темного шоколаду

Мус з темним шоколадом:
5 г желатину
70 г молока
120 г темного шоколаду
30 г вершкового масла
30 г цукру
200 г вершків 33%

Мус з молочним шоколадом:
5 г желатину
70 г молока
120 г молочного шоколаду
30 г вершкового масла
10 г цукру
200 г вершків 33%

Декор:
Полуниця

Шоколадний муссовый торт з бісквітом покроковий рецепт

1. Шоколадний бісквіт:
1. Шоколад, масло і молоко підігрійте в мікрохвильовці, змішайте.
2. Додайте сухі інгредієнти з’єднайте обидві суміші, введіть яйця, перемішайте до однорідності. Випікайте при температурі 180 ° С 20-25 хвилин до сухої сірники. Вийміть з духовки, повністю остудіть, загорніть в плівку і приберіть в холодильник. Зріжте у бісквіта «шапочку».
3. Кільце затягніть ацетатної плівкою, викладіть корж в кільце. Корж можна просочити лікером «Бейліз».
4. Полуницю наріжте на дві части.

2. Мус з темним шоколадом:
1. Желатин висипте в молоко і дайте набрякнути 5-10 хвилин.
2. Розтопіть шоколад з вершковим маслом.
3. Набряклий желатин прогрійте в мікрохвильовці до його повного розчинення. В теплий шоколад додайте желатинову суміш і перемішайте, додайте цукор. Температура шоколаду і желатинової маси повинна бути приблизно однакова.
3. Вершки збийте міксером до м’яких піків. У збиті вершки додайте шоколадну суміш і перемішати лопаткою.
4. Викладіть полуницю уздовж бортів, вилийте шоколадну суміш на корж і вирівняйте поверхню. Поставте в холодильник.

3. Мус з молочним шоколадом:
1. Приготуйте мус точно так само, як мус з темним шоколадом.
2. Викладіть на мус, приберіть в холодильник мінімум на 3 години.
3. Торт звільніть від форми та ацетатної плівки. Готово!