Сметанний десерт з желатином і малиною простий рецепт.
Інгредієнти
900 гр сметани будь-якої жирності
150 гр цукрової пудри
300 малина
1 п ваніліну
2 ст/л желатину
0,5 ст води
Сметанний десерт з желатином і малиною покроковий рецепт
1. Щоб приготувати десерт із сметани і малини, заздалегідь 2 ст/л желатину заливаємо 0,5 ст водою і залишаємо для набухання. Сметану збиваємо з цукровою пудрою і ваніліном. Збивати її не треба, просто перемішуємо. Набряклий желатин гріємо на вогні, перемішуючи до однорідної маси. До кипіння не доводимо суміш (я завжди грію в мікрохвильовці )
2. Желатиновий розчин, вливаємо струменем в сметанную масу і перемішуємо. В кінці додаємо малину. Форму стелимо харчовою плівкою і сметанную масу заливаємо у форму (якщо у вас форма силіконова, то плівка не потрібна).
3. Потім відправляємо сметанний десерт в холодильник, для застигання. Через 8-10 годин виймаємо, перевертаємо на блюдо. Оформляємо за бажанням і подаємо на стол.
4. Я оформила малиною, зверху пройшлася сиропом від малинового варення , молочним тертим шоколадом і цукровою пудрою !
Відео рецепт 👇