«Самий ніжний НАПОЛЕОН». Класичний рецепт. Торт дуже ніжний і просочений. Коржі на сметані виходять дуже легкими! Просто смакота! Як зробити Торт Наполеон класичний з домашнього тесту рецепт простий.
Інгредієнти
на торт діаметром 16см:
ТІСТО:
1. Борошно – 230г
2. Сіль – щіпка
3. Вершкове масло – 150г
4. Яйце – 1шт
5. Сметана 15-20% – 120г
КРЕМ:
1. Молоко – 580г
2. Яйце – 1шт
3. Сіль – щіпка
4. Цукор – 70г
5. Ванільний цукор – 10г
6. Борошно – 60г
7. Вершкове масло – 60г
8. Холодні вершки 33-35% – 180г
9. Цукрова пудра – 50г
Торт Наполеон класичний з домашнього тесту покроковий рецепт
1. ТІСТО
1. Просіваємо борошно, додаємо дрібку солі і дрібно рубане вершкове масло. Перетираємо в дрібну крихту.
2. Додаємо яйце і сметану і замісимо тісто. Якщо знадобиться ще борошна додайте, але дуже акуратно трохи.
3. Відправляємо тісто в холодильник на 30 хв. Ділимо на 8 шматочків, кожен розкачуємо, обрізаємо кільцем 18см, проколюємо виделкою і випікаємо при 200’З приблизно 7 хв до золотавої скоринки. Обрізки залишаємо для посыпки.
1. Просіваємо борошно, додаємо дрібку солі і дрібно рубане вершкове масло. Перетираємо в дрібну крихту.
2. Додаємо яйце і сметану і замісимо тісто. Якщо знадобиться ще борошна додайте, але дуже акуратно трохи.
3. Відправляємо тісто в холодильник на 30 хв. Ділимо на 8 шматочків, кожен розкачуємо, обрізаємо кільцем 18см, проколюємо виделкою і випікаємо при 200’З приблизно 7 хв до золотавої скоринки. Обрізки залишаємо для посыпки.
2. КРЕМ
1. Молоко нагріваємо до гарячого стану.
2. В окрему миску кладемо яйце, щіпку солі, цукор, ванільний цукор і борошно – перемішуємо вінчиком. В отриману суміш тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко і постійно перемішуємо.
3. Молочно – яєчну суміш перелити в каструлю і на слабкому вогні, безперервно помішуючи доводимо масу до загусання. Додаємо вершкове масло і добре перемішуємо. Перекладаємо в окрему миску, накриваємо харчовою плівкою до повного охолодження.
4. Збиваємо холодні вершки 33-35% і цукрову пудру до загустіння. Далі частинами додаємо заварную основу. Крем готовий!
1. Молоко нагріваємо до гарячого стану.
2. В окрему миску кладемо яйце, щіпку солі, цукор, ванільний цукор і борошно – перемішуємо вінчиком. В отриману суміш тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко і постійно перемішуємо.
3. Молочно – яєчну суміш перелити в каструлю і на слабкому вогні, безперервно помішуючи доводимо масу до загусання. Додаємо вершкове масло і добре перемішуємо. Перекладаємо в окрему миску, накриваємо харчовою плівкою до повного охолодження.
4. Збиваємо холодні вершки 33-35% і цукрову пудру до загустіння. Далі частинами додаємо заварную основу. Крем готовий!
3. ЗБІРКА
Кожен корж промазуємо кремом. Прибираємо торт в холодильник на ніч. Дістаємо, посипаємо крихтою від обрізків, нарізаємо і кайфуємо!
Кожен корж промазуємо кремом. Прибираємо торт в холодильник на ніч. Дістаємо, посипаємо крихтою від обрізків, нарізаємо і кайфуємо!
Відео рецепт 👇