Цукерки вялені инжиры з марципаном

Як смачно зробити Цукерки в’ялені инжиры з марципаном простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Неймовірно смачний десерт 👌
Ніжний корпус в’яленого королівського інжиру, пластична, пісочна текстура марципана з яскравим горіховим присмаком. і найтонша оболонка гіркого шоколаду 🍫 Безумовно, варто спробувати 😊

Інгредієнти

Отже, на 6 великих королівських инжиров нам знадобитися:

Марципан:
50 гр мигдальної муки
35 гр цукрової пудри
1,5 ч. л. води

Цукерки в’ялені инжиры з марципаном покроковий рецепт

1. Мигдалеву борошно змішуємо з пудрою і додаємо воду по 0,5 ч. л., щоразу вимішуючи масу. Готова маса повинна бути схожа на пластилін – щільна, але в теж час пластична і податливая.
2. Скачати масу в полінце, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 4-6 годин. Начиняємо инжиры: Замочуємо инжиры в холодній воді, а 10 хв, зливаємо воду і знову замочуємо на 10 мин.
3. Висушуємо паперовим рушником, робимо хрестової надріз знизу інжиру. Черешком ложки распрямляем інжир всередині. З марципана скачуємо кульку, поміщаємо всередину інжиру так, щоб четвертинки розрізу можна було щільно соединить.
4. Розтоплюємо на мінімальній t конфорки гіркий шоколад (100 гр), не перегривая його понад 40С. Занурюємо інжир в шоколад, тримаючи його за хвостик, стряхиваем надлишки і викладаємо на пергамент. Прибираємо в холодильник до застигання шоколада.