Ванільний торт зі смородиною і сирним кремом

Ванільний торт зі смородиною і сирним кремом простий рецепт. Такий ніжний і легкий тортик, він прям річний, завдяки йому можна зануритися ще раз в сонячне літо ☀️⠀

Інгредієнти

КБЖУ на 100 гр: 96/6.8/3.4/9.9

Потрібно для бісквіта:
Яйця – 2 шт + 2 білка
Вівсяні висівки – 50 гр (змолоти на борошно)
Рисова ц/з борошно – 40 гр
Кукурудзяний крохмаль -20 гр
Молоко 2.5 %- 100 мл
Сир м’який 0%- 60 гр
Розпушувач – 10 гр
Лохина свіжа -100 гр
Підсолоджувач за смаком

Крем:
Рікотта – 128 гр
Грецький йогурт – 83 гр
Сир м’який – 160 гр ( у мене 0%-35 гр, 5%- 125 гр)
Сир у брикеті 0%- 85 гр
Ванілін – 1 гр
Підсолоджувач

Ягідна прошарок:
заморожена Смородина -200 гр
Вода -100 мл
Кукурудзяний крохмаль -10 гр
Підсолоджувач

Ванільний торт зі смородиною і сирним кремом покроковий рецепт

1. Просіяти всі сухі інгредієнти і змішати з борошном з вівсяних висівок. Жовтки збити з теплим молоком, додати сир кімнатної температури і перемішати. Змішати з сухими інгредієнтами. Білки збити до міцних піків разом з дрібкою солі і подслатителем.
2. Ввести білки до маси з жовтками і акуратно перемішати силіконової лопаткою знизу вгору. Додати сухі, чисті ягоди і акуратно перемішати. Перекласти тісто у форму для запікання (у мене кільце 16 см) і відправити в розігріту до 160 гр духовку на 50-55 хвилин, до сухої палочки.
3. Для крему змішати всі інгредієнти в мисці( можна замість сиру і йогурту взяти щось одне, я змішала все що залишилося у мене) і пробити їх заглибним блендером до однорідної консистенції. Перекласти крем у кондитерський мішок (не обов’язково).

4. Для прошарку, смородину і підсолоджувач перекласти в сотейник і поставити на вогонь, окремо змішати холодну воду і крохмаль, додати до смородині, варити до загустіння, постійно помешивая.
5. Відкласти в сторону. Готовий бісквіт остудити і розрізати на 3 рівні частини( він виходить Мега ніжний і вологий – просочувати не треба нічим). Збірка. Бісквіт – в серединку.

6. Викладаємо прошарок -по колу ванільний крем – бісквіт – прошарок-ванільний крем – бісквіт – залишки крему . Відправляємо на ніч пропитываться.

Відео рецепт 👇