Яблучний пряний пиріг

Як смачно зробити Яблучний пряний пиріг простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. У процесі поїдання виникла купа суперечок…що ж це насправді?! Пиріг або кекс 😂 Ніжна текстура, багато яблук, багато прянощі і теплоти. пиріг. Але прямокутна форма, скоринка, багато масла у складі…кекс ж 😅 І суперечки не вщухли, поки кексапирог не закінчився 😂 Тому вам однозначно варто приготувати і написати в коментарях, на чий стороні ви 🤭.

Інгредієнти

▪️130гр вершкового масла
▪️150гр цукру
▪️2 яйця
▪️30гр молока
▪️210гр борошна
▪️7g розпушувача
▪️щіпка солі
▪️прянощі (у мене апельсин/ваніль – суха суміш)
▪️5 яблук
▪️трохи будь-яких горіхів (у мене кедрові)

Яблучний пряний пиріг покроковий рецепт

1. Цукор збити з маслом, додати яйця, молоко, борошно, сіль, прянощі і розпушувач. Все добре перемішати. 4 яблука почистити, порізати кубиком, одне яблуко порізати слайсами – воно буде для украшения.

2. Яблука кубиком додати в тісто і добре перемішати лопаткою. Викладаємо в будь-яку форму застеленому папером для випічки. Зверху викладаємо яблука слайсами (як на фото), додаємо горішки і трохи цукру і прянощів на яблоки.

3. Запікаємо при 180С приблизно 40-60 хвилин (залежить від вашої духовки) Готового кексу, ой, пирогу, дати охолонути на решетке.

4. Подавати з чим завгодно – чай, кава, молоко.