Інгредієнти
малина
чорна смородина
Як заморозити ягоди на зиму в морозилці: смородину та малину покроковий рецепт
Якщо виходити сік і стає розм’якшеним, то таку малину не можна використовувати. Тепер суху малину, яка тримає форму, ставимо в ряд. Якщо заморожувати полуницю, смородину, вишню, то їх не потрібно ставити кожну окремо. Там інший спосіб. Зараз я Вам покажу як заморожувати смородину. І таким же способом будете заморожувати полуницю, вишню, абрикос. Тут є вже які стали м’якими. Їх прибираємо, так як вони не будуть тримати форму.
Можна використовувати ведерочка з під майонезу. Головне щоб у посуду було відкрито зверху. Не можна закривати. Зверху є плівка, тому не прилипне, не турбуйтеся. Вишню, полуницю, абрикоси, смородину зберігаємо з відкритою посудом. Ставимо на 24 години і потім перекладаємо в пакетики. Через 24 години я Вам покажу як заморозилося. Друзі, у нас малина і смородина стояли в морозильнику 24 години. Повністю затвердели.
Форма добре тримається. Закриваємо пакетик і кладемо в морозильник. І коли потрібно використовуємо. Смородину зберігаємо точно також. Вони не прилипли один до одного. Теж кладемо в пакетики. Подивіться, не прилипають. Тому що є плівка зовні. Також зберігають полуниць і вишень. Смородину використовую для прикраси пирогів, для компоту. У нас все готово. І коли потрібно используем.