Здобне тісто на булочки дріжджове на молоці

Як зробити смачне Здобне тісто на булочки дріжджове на молоці рецепт простий. Наповнюйте життя позитивними емоціями, а будинок ароматом свіжої випічки. Напередодні прекрасних вихідних ділюся з вами улюбленим рецептом дріжджового тіста. Змішайте всі інгредієнти, покладіть заготовку в простору ємність і їдьте до друзів. По дорозі тісто піднімається, а поки розігрівається духовка, формуються пиріжки/булочки/хачапурі…

Інгредієнти

Тісто дріжджове:
Опара:
Дріжджі – 18 р. живі (6 р. сухих)
Цукор – 25 р.
Борошно – 45 р.
Молоко – 150 р.

Тісто:
Борошно – 450 р.
Цукор – 70 р.
Вершкове масло – 60 р.
Рослинне масло – 30 р.
Яйця – 110 р.
Сіль – 1 р.
Сода – 1 р.

Здобне тісто на булочки дріжджове на молоці покроковий рецепт

1. Для опару все перемішати, залишити на 10-20 хв., щоб дріжджі перетворилися в піну. Коли дріжджі запущені, додати всі інші інгредієнти, перемішати, залишити на годину в теплому місці до збільшення обсягу вдвічі).

2. Сформувати пиріжки, дати їм піднятися протягом 20-30 хвилин, змастити яєчним жовтком, випікати при 180° ~ 20 хв. (час випікання залежить від духовки і розміру пиріжків).