Суфле на форму 15-16 см в діаметрі. Десерт вершкове суфле з желе простий рецепт.
Інгредієнти
Суфле:
🍶 500 мл вершків 33%
3 жовтки (~60г)
15г ванільного цукру
60г звичайного цукру
90г білого шоколаду
10г желатину (швидкорозчинного)
Желе:
1 квітка кліторія (чай анчан)
300мл окропу
6г швидкорозчинного желатину
1 год л цукру
квітки незабудки
Десерт вершкове суфле з желе покроковий рецепт
1. Заздалегідь підготуйте форму, простелив дно і бортики ацетатної плівкою, щоб торт можна було отримати без пошкоджень. Вершки потрібно розділити на три частини. 200мл разом з жовтками і цукром прогріти на водяній бані 10-12 хв до загустіння (по суті ж, це заварний крем).
2. Якщо будуть грудочки, можна протерти крем через ситечко або пробити блендером. Прибрати з плити, охолодити. Ще 200мл вершків збити до пишноти. У решти 100мл прогріти желатин до повного розчинення, не доводячи до кипіння. Шоколад розтопити. Об’єднати всі отримані маси до однорідності. Викласти у форму і прибрати в холодильник для стабилизации.
3. Желе:
Починайте готувати желе, коли муссовый торт вже «підросте».
заварити В окропі квітка кліторія для отримання ніжно-блакитного відтінку рідини, процідити. Всипати цукор і желатин, прогріти до розчинення желатину. Акуратно залити поверхню торта.
Починайте готувати желе, коли муссовый торт вже «підросте».
заварити В окропі квітка кліторія для отримання ніжно-блакитного відтінку рідини, процідити. Всипати цукор і желатин, прогріти до розчинення желатину. Акуратно залити поверхню торта.
4. Квітки незабудки промити прохолодною водою в ситечку, розкласти по поверхні ще не застиглого желе. Прибрати торт в холодильник для остаточного застигання на кілька годин (йти потрібно повільно і дуже уважно, щоб незабудки не влаштували хаос:). Коли торт буде достатньо охолоджений, можна вийняти його з форми і дивувати гостей 💙