Кекс зі сливами і штрейзельной крихтою

Ніжний, збалансований за солодощі і кислинки. Оригінальний рецепт ви можете взяти у Оленки в профілі, правда, я свій зробила з невеликими доповненнями, в рецепті. Як приготувати смачний Кекс зі сливами і штрейзельной крихтою рецепт простий в духовці. Яскраво жовтий колір вийшов за рахунок щіпки куркуми і сільських яєць.

Інгредієнти

Рецепт (пекла у формі 23 11) температура випічки 175-180 град 45-50хв

3 яйця
140г цукру + 10г цукру з натуральною ваніллю «Доктор Еткера»
150г вершкового масла (розтопити)
270г борошна
5 г розпушувача

Штрейзель:
30г вершкового масла
45г борошна
2 ст. л тростинного цукру
По дрібці солі і розпушувача

Кекс зі сливами і штрейзельной крихтою покроковий рецепт

1. Щіпка солі, трохи куркуми і чверть чайної ложки кардамону (його зливу дуже любить). Десертна ложка коньяку + десертна ложка Амаретто. Сливи 8-10шт ( розділити на 2 половинки, видалити кісточку) і 2 чл цукру з корицей.
2. Штрейзель:
1. Збити яйця з цукром не менше 10 хвилин в кремоподібну масу.
2. Продовжуючи збивати, знизивши швидкість, тонкою цівкою вливаємо розтоплене вершкове масло.
3. Потім вливаємо Амаретто і коньяк.
4. Акуратно, лопаткою, методом складання, вводимо просіяні сухі ингредиенты.
3. Штрейзель готуємо зручним для вас способом: або в блендері змішати до утворення крихти, я ж роблю його ложкою, мені так зручніше.
Форму прокласти пергаментом, викласти тісто, зверху викласти сливи зрізом вгору, посипати тростинним цукром, змішаним з корицею, зверху розподілити штрейзель.