Торт Пташине молоко з полуницею

Торт “Пташине молоко” з полуницею – один з моїх улюблених. Цей рецепт узятий з маминої зошити, з дитинства. Одним словом, торт – “ЛЮБОВ”

Інгредієнти

Рецепт форми д-16-18 див.

Базове печиво:
3 яйця
90 гр. цукор
50 гр. борошно
30 гр. какао
15 гр. крохмальна
щіпка солі

Сироп для просочення:
50мл. вода
25 гр. цукор
1 ч. л. рому або коньяку (за бажанням)

Суфле:
4 білка
100 гр.
цукрова пудра 100 гр. вершкове масло (розм’якшене)
150 гр. молоко згущене (при кімнатній температурі)
20 гр. желатин (порошок)
100 мл. Водяна

глазур:
70 гр. темний шоколад 56%
40 гр. вершкове масло 82%
Декор:
10 полуниці того ж розміру

Торт “Пташине молоко” з полуницею покроковий рецепт

1. Для печива збийте яйця з сіллю в піну, додайте цукор і збийте до повного розчинення цукру й утворення стабільної пишної маси. Борошно з’єднати з какао і крохмалем, перемішати і просіяти до отримання яєчної маси. Акуратно перемішати шпателем. Покладіть на дно пергамент форми і вилийте тісто у форму. Випікати, розігріти до 165°С, в духовці 25-30 хв. (сушити шампури).
2. Готове печиво, дістаньте з духовки, дайте трохи охолонути і вийміть з форми. Перекласти на решітку радіатора і повністю охолонути. Нарізати на 2 торта (потрібен тільки 1, другий можна покласти в морозильну камеру). Для суфле залийте желатин водою і залиште набухати. Збити вершкове масло, поступово додаючи згущене молоко. Добре розігріти желатин (але не вище 60°С). Збийте білки цукрової пудри в стабільну массу.
3. Не збиваючи, налийте тонкий струмінь теплого желатину. В кінці додати вершкове масло зі згущеним молоком і акуратно перемішати шпателем до однорідності. Вам потрібно зібрати торт у кільце. Помістіть бордюрную стрічку всередину по колу і змастіть її маслом.
4. На дно кільця викласти бісквіт, замочити його сиропом. Полуницю нарізати на дві частини і покласти на печиво по колу (вирізати). Зверху вилийте суфле. Поставити в холодильник на 2 години. Для глазурі наріжте вершкове масло і шоколад на шматочки і розтопіть їх на водяній бане.
5. Перемішайте до однорідної маси. Зверху вилийте суфле. Поставити в холодильник не менше ніж на 3 години. Зніміть макуха з кільця, акуратно зніміть стрічку. Прикрасьте торт зверху свіжою полуницею. Смачний!