Вєтнамський суп Фо Бо з яловичиною в домашніх умовах

Сьогодні хочу порадувати вас чудовим супом азіатської кухні! Дуже сподіваюся, що вам сподобається цей рецепт, як і мені 😊 В’єтнамський суп Фо Бо з яловичиною класичний в домашніх умовах простий рецепт. Азіатська кухня широко відома в нашій країні. З якогось моменту став дуже популярним в’єтнамський суп «Фо бо» — це традиційні в’єтнамські супи з рисовою локшиною, на основі дуже міцного бульйону з м’яса, птиці або риби.
Залежно від цього ці супи носять назви: «Фо бо» з яловичини, «Фо га» з птиці і «Фо ка» з риби. Існують різні варіації приготування цього смачного супу. Розповім про дуже простий рецепт «Фо бо» з яловичини з фунчозой, який я не раз готував тому, що він дуже подобається моїм дітям.

Інгредієнти

Яловичина (будь шматки на кісточці, для бульйону) — 500-600 г;
Яловича вирізка — 300 г;
Ріпчаста цибуля — 1 шт;
Морква — 1 шт;
Імбир свіжий — 100 г;
Часник — 5-6 зубчиків;
Стеблової селера — 1 стебло;
Лайм — 1 шт;
Зелена цибуля — пір’я;
Базилік — 2 гілочки;
Кінза — 3-4 гілочки;
М’ята — 1-2 гілочки;
Гострий перець Чилі — 1 шт;
Коріандр цільний — 1,5 ч. л.;
Паличка кориці;
Бадьян — 2 шт;
Гвоздика — 5 шт;
Кардамон — 3-4 шт;
Запашний перець — 5 шт;
Сіль — за смаком;
Фунчоза — 1 пачка;
Рибний соус — 2 ч. л.

В’єтнамський суп Фо Бо з яловичиною в домашніх умовах покроковий рецепт

1. М’ясо для бульйону нарізати великими шматками, промити, помістити в каструлю, залити 2 л води. Вирізку помістити на 30 хвилин у морозильник, для того щоб вона трохи подморозила, так її буде легше нарізати дуже тонкими скибочками. ⠀

Поки закипає бульйон, на сухій сковороді обсмажуємо всі спеції: бадьян, кардамон, коріандр, гвоздику, паличку кориці і запашний перець (на 8 з 9), постійно помішуючи, до тих пір, поки не піде інтенсивний запах — це почнуть виділятися ефірні олії, це займе близько 2 хвилин, потрібно стежити за тим, щоб спеції не підгоріли. ⠀

2. На цій же сухій сковороді обсмажити до чорних підпалин, половинки моркви, цибулі та імбиру, тільки на стороні розрізу. Шматочок імбиру, потрібно залишити для сервірування страви. ⠀ Запашні овочі викласти в закипаючий бульйон, туди ж помістити великі шматки селери, а також зелені листя цибулі порею або стебла петрушки, якщо є. ⠀ Як тільки бульйон закипів, зменшити вогонь до середнього і ретельно прибрати всю утворилася пену.
3. Через дві години варіння при слабкому кипінні, додати стебла кінзи, набір спецій, часник (один зубчик залишити для подачі). Варити бульйон ще протягом години на середньому вогні. ⠀ Поки вариться бульйон, шматок підмороженого вирізки нарізати гострим ножем дуже тонкими скибочками. Вирізка — це максимально ніжне м’ясо, яке при цьому, дуже швидко готується. ⠀
4. За допомогою шумівки вийняти з бульйону спеції і овочі, вони нам більше не знадобляться. Кістки з бульйону так само видалити, а м’ясо нарізати невеликими порційними шматочками. ⠀ Фунчозу приготувати згідно з інструкцією, я її просто заливаю холодною водою, і даю настоятися 30-35 хвилин, цей спосіб призначений для перших страв, в цьому випадку вона повністю зберігає свою форму і консистенцію, не перетворюється в кашу.
5. часник і імбир, дуже дрібно нарубати. ⠀ В порціонну глибоку тарілку викладаємо фунчозу, шматочки сирої вирізки, дрібно нарізаний зелений лук, листочки кінзи, м’яти і базиліка, часточку лайма, 2 ч. л. рибного соусу, подрібнений імбир, гострий перець і часник за смаком. ⠀ Зверніть увагу на те, що рибний соус інтенсивно солоний, тому при використанні додаткової солі, дотримуйтесь міри. ⠀
6. Довести до кипіння бульйон і відразу ж залити вміст тарілки. ⠀ На гарячому бульйоні, вирізка та фунчоза, швидко дійдуть до готовності, м’ясо буде просто танути в роті. ⠀ Суп «Фо бо» – пікантне блюдо, воно не повинно бути прісним. Ось і готовий наш смачний модний суп 😊

Відео рецепт 👇