Яблучні мафіни

Як смачно зробити Яблучні мафіни простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 12 шт. знадобиться:

– яйця С1 3 шт.
– цукор 150 гр.
– сіль на кінчику ножа
– кефір 125 мл
– олія рослинна 100 мл
– борошно в/с 250 гр.
– розпушувач 10 гр.
– яблука приблизно 3 шт. невеликих
– цукрова пудра для посипання 1 ст. ложка

Яблучні мафіни покроковий рецепт

1. Знадобиться форма для випічки кексів – вставляємо в поглиблення паперові формочки. Яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і ріжемо дуже тонкими слайсами. У чашу міксера розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор. Збиваємо хвилин 5, до пишної повітряної массы.

2. Вливаємо олію і збиваємо ще хвилину. Вливаємо кефір і збиваємо ще хвилину. Борошно змішати з розпушувачем і в кілька прийомів вводимо в тісто. Збиваємо до стану однорідного крему (тісто з країв чаші збираємо лопаткою до центру, щоб не було непромешанных грудочок)

3. Розкладаємо тісто по формочках – приблизно по 2 повні столові ложки. Встромляємо в тісто яблучні слайсы, починаючи від країв, і до середини, так, щоб вийшло щось на зразок трояндочок 🌹☺️

4. Ставимо у вже розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 20 хвилин. (Я пекла 22 хвилини, дивіться по своїй духовці 😊) Готові маффіни виймаємо з форми і посипаємо цукровою пудрой.