Ягідний пиріг з полуницею, яблуками, чорницею і брусницею

Цей пиріг однозначно варто приготувати найближчим часом. Так, часу ви витратите зовсім небагато, а задоволення гарантоване. До речі, працювати з пісочним тістом одне задоволення. Як зробити смачний Ягідний пиріг з полуницею, яблуками, чорницею і брусницею рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Для пісочного тіста:
330 г борошна
130 г вершкового масла
1,5 ст. л. цукрової пудри
1/4 ч. л. солі
1 ст. л. лимонного соку
1 яйце
Близько 50 г води

Для начинки:
300 г полуниці
2 середніх яблука
100 г чорниці
100 г брусниці
Цедра 1 лимона
2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
1/2 ч. л. кориці
Ок.80 г тростинного цукру

Ягідний пиріг з полуницею, яблуками, чорницею і брусницею покроковий рецепт

1. З’єднайте борошно, сіль і цукрову пудру. Масло поріжте кубиками і з’єднайте з сухими інгредієнтами. Перетріть руками в крихту. Додайте яйце, воду і лимонний сік. Якщо тісто здається сухим, додайте більше води. Накрийте тісто харчовою плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 30 хвилин. Поки тісто охолоджується займіться начинкою. Яблука порізати скибочками, з’єднайте з ягодами і засипте цукром з крохмалем, корицею і цедрой.
2. Перемішайте. Тісто розділіть на дві частини. Можете зробити два однакових пирога або залишити 1 частина тесту на завтра)☺️. У такому разі начинки можете зробити менше. Це дуже зручно. Якщо у вас форми різного розміру, розділити тісто відповідно (наприклад, 2/3 для великої форми і 1/3 для маленької).
3. Я робила саме так. Коли починаєте працювати з однією частиною тіста (для одного пирога), залиште 1/3 тіста для кришечки. Інше тісто розкачайте приблизно до 3-4 мм. Викладіть у форму так, щоб тісто покривало і боки форми. Інше обріжте ножем. Викласти частину начинки. Частину розкачайте теста.

4. Поріжте на смужки, викладіть зверху на начинку і скріпіть з основою. Можна зробити кошик і повністю закрити пиріг тестом, вирізавши на ньому деякі фігурні елементи. Тісто можна змастити збитим білком з водою або жовтком. Посипте зверху тростинним цукром. Духовка повинна бути попередньо розігріта до 190 градусів. Випікаємо близько 35 минут.