Як зробити смачний домашній Зефір агрус м’ята на агар агарі рецепт. Новий, літній зефірний смак. Мені дуже сподобалося це поєднання, але думаю, це не єдине, з чим агрус буде прекрасний. Мені захотілося зробити цей зефір ніжніше, з ноткою м’ятної свіжості і яскравою кислинкою. В рецепті я використовую свіжу м’яту, дрібно порізану на шматочки.
Інгредієнти
Ціла порція, для діжі 3.5 літра.
▪️В діжі:
80 г білка
100 г цукру
30 г яблучного пюре
Листя м’яти🌱
▪️В сотейнику:
70 г яблучного пюре
100 г пюре агрусу
280 г цукру
10 г агару силою 900
100 г води
Зефір агрус м’ята на агар агарі покроковий рецепт
1. Ягоди агрусу промила чистою водою і запекла в мікрохвильовці, шкірки і кісточки відокремила від маси з допомогою сита.
Пюре виходить досить рідке і в моєму випадку дуже кислое.
Пюре виходить досить рідке і в моєму випадку дуже кислое.
2. Збиваємо масу щільно і паралельно варимо сироп. Білок збиваємо до м’яких піків, вводимо першу частину цукру, потім яблучне пюре і продовжуємо збивати до мах щільності, поступово додаючи цукор. Варимо Сироп 3-4 хвилини з моменту закипания.
3. Заливайте гарячий сироп у збиту масу і продовжуйте збивати поки маса не стане теплою ( не гарячою). Зефірна маса виходить дуже повітряна, а зефір більш ніжний. Не засмучуйтеся, якщо зефірні рюші поки не виходять ідеально, це чисто практичний навик, який прийде до вас з опытом.