Як смачно зробити Обліпиховий муссовый торт з моркви з дзеркальною глазур’ю простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Обліпиха – хитра ягода , в чистому вигляді я її не кохаю зовсім, але от в кремі, в ганаше, в глазурі вона чудова. Якщо потрібен окремий рецепт глазурі – пишіть в коментарях, зніму рецепт. Рецепт на торт вагою 1 кг або об’ємом форми на 900-1000мл
Інгредієнти
Бісквіт:
1 яйце С0
45 грам цукру
45 грам пшеничного борошна
50грамм натертої моркви (віджати від соку)
22 грама рослинного масла
20 грам Горіхів
Спеції для кави (імбир, кориця, мускатний горіх і тд)
1,6 грама розпушувача і щіпка соди
Цедра апельсина
Ганаш з обліпихою:
60 грам білого шоколаду @gp_chocolate
85 грам пюре обліпихи @fresh_harvest_
70 грам вершків 33%
43 грами вершкового масла
2,5 грам желатину 220 Блум (замочити в 9 грамах води)
Мус:
150 грам білого шоколаду @gp_chocolate
90 грам вершків 33% (1)
150 грам вершків 33% (2)
150 грам сметани 25%
8 грам желатину (замочити в 30 грамах води)
1 з ложка ванільною пасти
Обліпиховий муссовый торт з моркви з дзеркальною глазур’ю покроковий рецепт
1. Яйце збиваємо з цукром до пишності і збільшення маси, додаємо всі інгредієнти (порядок не важливий), замішуємо тісто. Викладаємо у форму (у мене 16 см), отпекаем 20-25 хвилин до румяности.
2. Теплим загорнути в плівку, даємо охолонути в холодильнику. Пюре і вершки нагріваємо, в пюре розвести желатин і по черзі виливаємо на шоколад з маслом. Об’єднуємо , даємо стабілізуватися в холодильнику від 6 годин , після збиваємо до пишного блискучого стану. Ганаш ніжний, відсаджуємо насадкою 1а на бісквіт і заморожуємо 4 години. Вершки (1) нагріваємо, розводимо в них желатин, виливаємо на шоколад з пастою. Объединяем.
3. Паралельно збиваємо вершки до м’яких пік, додаємо разом зі сметаною, об’єднуємо всі разом. Відразу виливаємо у форму, викладаючи в кінці бісквіт з начинкою. Заморожуємо від 10 годин Після торт можна покрити як глазур’ю, так і велюром на Ваше усмотрение.
Відео рецепт 👇