Суп м’ясна солянка збірна з солоними огірками класична простий рецепт домашній. Готується за принципом конструктора, з’єднуємо кілька, здавалося б, абсолютно різних елементів і отримуємо в результаті щось особливе, дуже гармонійне, смачне. Вважається, що страва зародилося не від хорошого життя: люди таким чином просто намагалися реалізувати залишки їжі.
Заморськими оливками та каперсами солянка збагатилася значно пізніше. Я звернув увагу, що людям м’ясна збірна солянка або дуже подобається, і вони хочуть її їсти знову і знову, або взагалі не подобається, або їдять її без особливого задоволення. Може з-за яскравою смакової кислинки, яка не всім подобається? 🤔
Набір м’ясних продуктів можна регулювати в залежності від їх наявності в холодильнику. У хід можуть піти будь-які копченості, сосиски, ковбаски, шинка, грудинка, хамон, пршут (як у моєму випадку), відварене м’ясо. Ну, і звичайно, не забудьте про лимоні! Лимон можна додавати не тільки в порційні тарілки, але також і в процесі варіння, хвилин за 10 до готовності страви.
Це той самий випадок коли суп кислинкою не зіпсуєш. Нарізка інгредієнтів теж може відрізнятися, можна нарізати невеликим кубиком, щоб продукти читалися в супі, або подрібнити дрібної, тонкою соломкою розміром «як на крупній тертці», тоді суп стане густіше.
Збірна м’ясна солянка стає ще смачніше на наступний день, коли настоїться і всі інгредієнти повністю віддадуть свій смак і суп стане ще більш густим і наваристим. До речі, майте на увазі, що цей наваристий, пікантний суп з легкою кислинкою, відмінно лікує не тільки від похмілля, але і від застуд!
Заморськими оливками та каперсами солянка збагатилася значно пізніше. Я звернув увагу, що людям м’ясна збірна солянка або дуже подобається, і вони хочуть її їсти знову і знову, або взагалі не подобається, або їдять її без особливого задоволення. Може з-за яскравою смакової кислинки, яка не всім подобається? 🤔
Набір м’ясних продуктів можна регулювати в залежності від їх наявності в холодильнику. У хід можуть піти будь-які копченості, сосиски, ковбаски, шинка, грудинка, хамон, пршут (як у моєму випадку), відварене м’ясо. Ну, і звичайно, не забудьте про лимоні! Лимон можна додавати не тільки в порційні тарілки, але також і в процесі варіння, хвилин за 10 до готовності страви.
Це той самий випадок коли суп кислинкою не зіпсуєш. Нарізка інгредієнтів теж може відрізнятися, можна нарізати невеликим кубиком, щоб продукти читалися в супі, або подрібнити дрібної, тонкою соломкою розміром «як на крупній тертці», тоді суп стане густіше.
Збірна м’ясна солянка стає ще смачніше на наступний день, коли настоїться і всі інгредієнти повністю віддадуть свій смак і суп стане ще більш густим і наваристим. До речі, майте на увазі, що цей наваристий, пікантний суп з легкою кислинкою, відмінно лікує не тільки від похмілля, але і від застуд!
Інгредієнти
Яловичина на кістці — 800 г;
Відварна яловичина-200 г;
Варена або сирокопчена шинка — 120 г;
Ковбаски мисливські — 2-3 шт;
Морква середнього розміру — 1 шт;
Цибулина середнього розміру — 2 шт;
Солоні огірки — 3 шт;
Каперси — 15 г;
Оливки без кісточок — 7 шт;
Лимон — сік 1/2 лимона, часточки для прикраси;
Паста томатна — 2 ст. л.;
Масло вершкове — 2 ст. л.;
Борошно — 1 ст. л.;
Лавровий лист — 2 шт;
Чорний перець горошком — 12 шт;
Сіль — за смаком.
Суп м’ясна солянка збірна з солоними огірками класична покроковий рецепт
1. Для того щоб отримати наваристий бульйон з яловичини, потрібно використовувати ті частини туші, які мають багато сполучної тканини: нижня частина стегна (з мозковою кісточкою), частини лопатки, шия або реберна частина. М’ясо покласти в холодну воду і довести до кипения.
2. Злити воду з піною, налити нову воду, покласти одну цибулину і 1/2 моркви, довести до кипіння, посолити і варити на повільному вогні від 1,5 до 2 годин. Кістки, м’ясо і овочі видалити з бульйону м’ясо нарізати порційними шматочками. Солоні огірки почистити економкою від шкірки, нарізати кубиком. Каперси дрібно нарубати. Видавити сік 1/2 лимона.
3. Оливки звільнити від кісточок. Мисливські ковбаски, шинку (я використовував сирокопчений чорногорський пршут) нарізати дрібним кубиком. Залишилася цибулину і 1/2 моркви нарізати кубиком, обсмажити на вершковому маслі до м’якості і легкої рум’яності овочів, на середньому вогні близько 15 минут.
4. Потім додати томатну пасту, перемішати, обсмажити з овочами 3-4 хвилини. Додати лавровий лист, перець горошком, висипати борошно, помішуючи, обсмажити 2-3 хвилини. Далі додати лимонний сік, каперси і огірки, перемішати, смажити ще 3-4 минуты.
5. Довести бульйон до кипіння, викласти в нього шматочки вареного м’яса, ковбасок і шинки. Додати овочеву піджарку. Варити на повільному вогні 20-25 хвилин. Наприкінці варіння вивести смак супу з солі і поперчити. Прибрати солянку з вогню, дати постояти із закритою кришкою 10-15 минут.
6. Суп повинен вийти пікантним, солонуватим з вираженою кислинкою, він не повинен бути прісним. Подавати зі сметаною, прикрасити часточками лимона. Готуйте із задоволенням!
Відео рецепт 👇