Суп пюре з цвітної капусти на молоці з картоплею та морквою

Суп пюре з цвітної капусти на молоці з картоплею та морквою простий рецепт. Але, можливо, вам стане в нагоді як напоминалочка – урізноманітнити обіди. На цей раз основний інгредієнт – кольорова капуста.

Інгредієнти

загалом на 2 порції супу потрібні:
1 велика картопля
1 цибулина
1 велика морква
300г цвітної капусти
25г вершкового масла
150мл молока
850мл води
50г сиру
Сіль, перець, зелень за смаком

Суп пюре з цвітної капусти на молоці з картоплею та морквою покроковий рецепт

1. Прямо у каструлі готую. Цибуля на кубики, моркву теж, картоплю, все це трохи протушкувати, починаючи з лука і потім підкидати по черзі. Остання цвітна капуста і відразу молоко. Натерти туди прямо сир. На маленькому вогні хвилин 10, і потім залити водою, посолити – поперчити, варити до готовності овощей.
2. Я варила ще хвилин 15. Далі блендер занурювальний і прямо в каструлі до стану пюре. Посипати зеленню, скоріше для того, щоб скрасити трохи сіруватий колір. В принципі і моркву виконує таку ж функцію ) Все.
3. За цим же принципом можна варити суп пюре з брокколі, шпинату, та й взагалі – будь-яких овочів. Якщо ви помітили в рецепті немає вершків, так і молока не дуже багато. Це тому, що супчик легко можна використовувати худеющим.
4. Головне їсти без хліба і не більше 500г. Зварила, чоловік не їсть (не любить цвітну капусту). Сиджу радію – все мені дістанеться 😂.